skip to Main Content

Voetreflex

Heel veel gebieden op je voet staan op een bijzondere, reflexmatige manier in verband met specifieke lichaamsdelen en organen. Van dat principe maakt voetreflex of voetreflexologie gebruik. Door deze zones op de juiste manier te stimuleren kunnen pijnklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Voetreflex stimuleert ook het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Wat doet voetreflexologie?

Al onze organen, weefsels en klieren hebben een reflexzone op de voet. Je voet weerspiegelt feitelijk je lichaam. De ligging van de orgaanzones op de voetzool lijkt sterk op het patroon van de organen in je lichaam. Hier is geen eenduidige verklaring voor.

In de praktijk blijkt dat afwijkingen of verstoringen in je lichaam zich ook in bepaalde zones op je voet manifesteren. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat een gebrek aan evenwicht in het autonoom zenuwstelsel zich versterkt en uitdrukt in de voet.

Door deze zones met de juiste dosering te masseren kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Voetreflex stimuleert je lichaam om de blokkades elders in het lichaam op te heffen. Het geeft de aanzet om organen, klieren en/of andere lichaamsdelen beter te laten functioneren.

Zelfherstellend vermogen

De ervaring leert dat een goede voetreflexbehandeling een krachtige stimulans voor het lichaam kan zijn om in balans te komen. Zo kan het zelfherstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen. Een voetreflexbehandeling heeft bovendien een heerlijk ontspannende werking.

Symptomen die vragen om voetreflextherapie:

  • Nek en schouderklachten
  • Hoofdpijn/nekklachten
  • Slapeloosheid
  • Spijsverteringsklachten
  • Rugpijn
  • Menstruatieklachten

Voetreflex geeft verlichting, maar  klachten kunnen ook geheel verdwijnen. Na een behandeling voel je je zich doorgaans zeer ontspannen.

Back To Top