skip to Main Content

Klankmassage

Ben je oververmoeid of heb je last van stress of slaapproblemen? Heb je behoefte aan diepe ontspanning? Dan kan een klankmassage een hele goede optie zijn.

Wat is klankmassage?

Klankmassage volgens de Peter Hess-methode is een methode om de trillingen van klankschalen uit Tibet en Nepal op het lichaam over te dragen. Dit zorgt voor harmonisering en diepte-ontspanning, zodat spierspanningen en energieblokkades opgelost kunnen worden.

Peter Hess (Duitser) is pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap, en houdt zich sinds 1984 jaar bezig met de invloed van klank op de mens. Vanuit zijn veelvoudige klankervaringen in Nepal en Tibet ontwikkelde hij zijn succesvolle wetenschappelijk onderbouwde Klankmassage-methode, die speciaal toepasbaar is gemaakt voor de moderne westerse mens. De Peter Hess klankmethode wordt voortdurend verdiept en ontwikkeld in samenwerking met professionals en wetenschappers.

Hoe werkt klankmassage?

De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er golfjes, die zich door het hele water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt iets dergelijks met ons lichaam, dat ook voor ca. 80% uit water bestaat. Met hun veelvuldige frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken op fysiek niveau voor harmonie in alle cellen.

Wat gebeurt er tijdens een klankmassagebehandeling?

Bij een klankmassage blijven je kleren aan, alleen je schoenen gaan uit. Gemakkelijk zittende kleding bevalt het best. Ik zet klankschalen rond en op je lichaam. Door zacht aanslaan komen de klankschalen in trilling. Dat is als geluid hoorbaar en als trilling voelbaar. Deze trilling vormt de klankmassage.

De effecten van een klankmassage:

• zachte massage en harmonisatie van je lichaam door klanken
• je bereikt een toestand van diepe ontspanning, en bouwt je stress af
• positieve beïnvloeding van het bewustzijn en creativiteit
• versterking van het zelfgenezend vermogen en de toename van levensvreugde
• in zijn totaliteit holistisch werkend op lichaam, geest en ziel.

Back To Top