skip to Main Content

Klankmassage volgens de Peter Hess methode is een ontwikkelde methode om de trillingen van Klankschalen uit Tibet en Nepal op het lichaam over te dragen. Hierbij worden harmonisering en diepte-ontspanning bewerkstelligd, zodat spierspanningen en energieblokkades opgelost kunnen worden.

Peter Hess (Duitser), pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap, houdt zich sinds 1984 jaar bezig met de invloed van klank op de mens. Vanuit zijn veelvoudige klankervaringen in Nepal en Tibet ontwikkelde hij zijn succesvolle wetenschappelijk onderbouwde Klankmassage-methode, die speciaal toepasbaar is gemaakt voor de moderne Westers mens. De Peter Hess klankmethoden worden voortdurend verdiept en ontwikkeld in samenwerking met professionals en wetenschappers.

De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er golfjes, die zich door het hele water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 80% uit water bestaat. Met hun veelvuldige frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in alle cellen op fysiek niveau.

Bij een klankmassage blijven de kleren aan, alleen schoenen gaan uit. Gemakkelijk zittende kleding bevalt het best. De klankmasseur zet klankschalen rond en op je lichaam. Door zacht aanslaan komen de klankschalen in trilling. Dat is als geluid hoorbaar en als trilling voelbaar. Deze trilling vormt de klankmassage.

De hoofdkenmerken van een Peter Hess-Klankmassage:

  • zachte massage en harmonisatie van het lichaam door klanken
  • een toestand van diepe ontspanning bereiken en stress af te bouwen.
  • positieve beïnvloeding van het bewustzijn, de creativiteit en scheppingskracht
  • versterking van het zelf genezend vermogen en de toename van levensvreugde
  • in zijn totaliteit holistisch werkend op lichaam, geest en ziel.

Praktijkadres

Almastraat 14
8601 EW Sneek

Back To Top