skip to Main Content

Muziek is ‘hot’. In de medische wereld groeit de aandacht voor muzikale ondersteuning van het genezingsproces, o.a. met muziek aan het bed. In wetenschappelijk onderzoek worden klankschalen en muziek uit een koptelefoon met elkaar vergeleken (zie hieronder).
De Peter Hess®-klankmassage staat in de belangstelling omdat het de enige methodische toepassing van klankschalen is waar professionals wereldwijd mee werken. Het ontspannende effect van de methode komt in al die landen naar voren.

Wetenschappelijk onderzoek in Parijs

Raphaël Cornet, muziektherapeut in Parijs, start in januari 2020 zijn wetenschappelijk onderzoek naar het effect van klankmassage bij een bypassoperatie. Het is in Frankrijk heel gewoon dat patiënten voor en na de ingreep hun eigen muziek via een koptelefoon beluisteren (music care). Rapahël vergelijkt music care in zijn onderzoek met de Peter Hess®-klankmassage als het gaat om ontspanning, angst en pijn. Het onderzoek is goedgekeurd door de ethische commissie want het voldoet aan alle eisen: single blind, gerandomiseerd, evidence based.

Back To Top