skip to Main Content

Emmett techniek

Heb jij last van chronische fysieke pijnklachten zoals sportblessures die maar niet overgaan, RSI, arm-, hand-, pols-, elleboogklachten of atrosepijn? De Emmett-techniek is een zachte fysieke oplossing voor het verhelpen van gespannen en verkrampte spiergroepen. Het vermindert pijn en activeert tegelijkertijd de fysieke en psychische zelfhelende mogelijkheden. Het werkt direct: je voelt tijdens de behandeling meteen dat er iets gebeurt.

De Emmett-techniek is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld. In 2007 introduceerde Emmett zijn techniek in Europa. Kenmerkend voor de techniek is dat de behandeling aangepast wordt aan de behoeften van de cliënt.

Wat doet de Emmett  techniek?

De Emmett techniek is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek. Er wordt lichte druk uitgeoefend op de specifieke Emmett-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen.

‘Critical points’

De punten waar de Emmett-techniek zich op richt, vormen de knoop- of kruispunten tussen de sensorische (gevoelszenuwen) en de musculaire (spierzenuwen) receptoren, ook wel ‘critical points’ genaamd. Deze kruispunten zijn uiterst gevoelig voor de kleinste aanrakingen en zorgen daardoor voor grootse reacties van het lichaam. De ‘critical points’ vormen dé ingang naar de diverse lichaamsstructuren (spieren, pezen, zenuwen, botten en organen) en zijn dus cruciaal om tot gewenste veranderingen te komen, zowel op lichamelijk als op emotioneel gebied.

Resultaat van de Emmet techniek

Door de behandeling komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en verbetert je levenskwaliteit. Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan de fascia (bindweefsel) en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades loskomen en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht terugvinden. Het zenuwstelsel geeft de fasciastimulatie door aan je brein, die geeft het vervolgens weer door aan andere lichaamsdelen.

De Emmett techniek helpt bij:

• Oplossen van rug-, gewrichts-, hoofdpijn, migraine
• Ondersteuning bij problemen met zien of horen
• Ontspanning van pijnlijke overbelaste spieren of spiergroepen
• Regulatie bij PMS
• Ondersteuning bij blaasfunctieproblemen
• Optimaliseren van de ademhaling
• Verbetering van mobiliteit bij ouderen
• Verbeteren van lichamelijke en geestelijke vitaliteit
• Verbeteren van lichaamsbalans
• Regulering van orgaansystemen: lymfdrainage, spijsvertering etc.

De Emmett-techniek kan worden gegeven in zittende, staande of liggende houding, direct op de huid of door makkelijke kleding heen.

Back To Top